Anketa o stanju trga in analiza razvojnih možnosti za PM

07-09-2023


         Anketa o stanju trga in poročilo o analizi razvojnih možnosti za metalurgijo prahu 

                                                        od 2022 do 2026

powder metallurgy


Praškasta metalurgija je procesna tehnologija za proizvodnjo kovinskih materialov, kompozitnih materialov in različnih vrst izdelkov z uporabo kovinskega prahu (ali mešanice kovinskega prahu in nekovinskega prahu) kot surovine, ki se oblikuje in sintra. Prašna metalurgija ima podobnosti s proizvodnjo keramike, saj obe spadata v kategorijo tehnologij sintranja prahu. Posledično je mogoče vrsto novih tehnik praškaste metalurgije uporabiti tudi za pripravo keramičnih materialov. Zaradi prednosti tehnologije praškaste metalurgije je ta postala ključni igralec pri reševanju novih materialnih izzivov in igra ključno vlogo pri razvoju novih materialov.


Metalurgija prahuobsega proizvodnjo prahu in izdelkov. Proizvodnja prahu je predvsem metalurški proces, kot že ime pove. Po drugi strani izdelki praškaste metalurgije pogosto segajo daleč onkraj področja materialov in metalurgije, pogosto vključujejo vrsto disciplin, kot so znanost o materialih, strojništvo in mehanika. Zlasti sodobno 3D tiskanje kovinskega prahu združuje strojništvo, CAD, obratno inženirstvo, proizvodno tehnologijo nanosa plasti, CNC tehnologijo, znanost o materialih in lasersko tehnologijo, zaradi česar je tehnologija izdelkov praškaste metalurgije celovita disciplina, ki zajema več področij.


Kar zadeva obseg proizvodnje in prodaje, so po statističnih podatkih Kitajskega poklicnega združenja praškaste metalurgije podatki 53 podjetij v industriji praškaste metalurgije na Kitajskem pokazali, da je industrija dosegla obseg proizvodnje 163.600 ton, kar predstavlja medletno rast 39,40 % in obseg prodaje 161.700 ton, kar predstavlja 43,15-odstotno medletno rast. Z neprekinjeno kombinacijo uvajanja napredne tuje tehnologije ter neodvisnega razvoja in inovacij se kitajska industrija in tehnologija praškaste metalurgije hitro razvijata. Je eden najhitreje rastočih sektorjev v kitajski industriji splošnih strojev in sestavnih delov, saj se vrednost proizvodnje v industriji povečuje po stopnji 35 % na leto. Globalna predelovalna industrija se pospešeno seli na Kitajsko s hitrim razvojem v panogah, kot so avtomobilski sektor, proizvodnja strojev, kovinska industrija, vesoljska industrija, instrumenti, strojna orodja, inženirski stroji, elektronika in gospodinjski aparati ter visokotehnološke industrije. To je prineslo razvojne priložnosti brez primere in velik tržni prostor za industrijo praškaste metalurgije.


Poleg tega je Kitajska navedla industrijo praškaste metalurgije kot prednostni razvoj in spodbudila sektor tujih naložb, kar kaže na obetavne obete za njeno prihodnjo rast."



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti