Ključ do poznavanja motorja z zobniki

21-12-2023


1. Kaj je motor z zobniki?

 

A reduktor je električni motor, povezan z zobnikom škatla. V večini primerov dodatek zobnika Box je namenjen omejevanju hitrosti gredi motorja in povečanju izhodnega navora motorja. Zobniki transformirajo hitrost gredi in navor v določenih razmerjih z minimalnimi izgubami učinkovitosti, kar omogoča ustvarjanje idealne izhodne hitrosti in navora z dodatkom ustrezno dimenzioniranega in konfiguriranega menjalnika. Motorji z reduktorji uporabljajo bodisi AC (izmenični tok) ali DC (enosmerni tok) moč, odvisno od vrste elektromotorja, ki je povezan z menjalnikom.

 

2. Kako soguhomotorsvampak?

 

Motorji z reduktorji se uporabljajo v aplikacijah, ki zahtevajo visok izhodni navor pri nižjih vrtljajih gredi, kar zajema široko paleto aplikacij in scenarijev. Motorji z zobniki poganjajo številne običajne aplikacije, kot so oprema za mobilnost pacientov, rešitve za natančno kmetijsko sajenje, pogoni tekočih trakov, oprema za zamrznjene pijače in medicinska orodja.

 

3. Kajaaplikacije NEvzguhomotors?

Zaradi široke uporabe električnih motorjev z zobniki je lažje raziskati aplikacije, kjer se NE uporabljajo. Vsaka aplikacija, ki zahteva visoko hitrost gredi, kot so ventilatorji, črpalke in zaganjalniki motorjev, ne bo imela koristi od uporabe motorja z zobniki, saj motorji z zobniki zmanjšajo hitrost v korist večjega navora.

 

4. Kajare theddrugačenguhomavtortyips?

 

Dve najpogostejši vrsti motorjev z zobniki sta pravokotni motorji z zobniki, ki uporabljajo polžasto, stožčasto ali hipoidno gonilo, in linijski motorji z zobniki, ki običajno uporabljajo čelne zobnike ali planetne zobnike. Tehnologija polžastega, čelnega in planetnega gonila se najpogosteje uporablja v številnih modelih motorjev z zobniki. Motorje z reduktorji je mogoče kupiti z različnimi vrstami motorjev na izmenični ali enosmerni tok in so na voljo v številnih redukcijskih razmerjih, da se prilagodijo širokemu številu aplikacij, kot so avtomatski pogoni vrat, oprema za hrano in pijačo ter robotika.

 

5. Kaj je motor brez gonila?

 

Motor brez menjalnika je motor brez zobnika (neposredni pogon).

 

Pri motorju v pestu z neposrednim pogonom je os, ki poteka skozi sredino motorja, pravzaprav os samega motorja, pri čemer so bakrena navitja pritrjena na os. Celoten sklop osi se imenuje"stator". Magneti so nameščeni na zunanji lupini motorja pesta.

gear motor

 

6. Kakšna je razlika med motorji z gonilniki in motorji brez gonil?

 

Motor z zobniškim pestom proizvaja veliko večji navor, zato niso dobri le za vsakodnevno vožnjo, ampak so lahko tudi boljša možnost za plezanje v hribe. Z motorjem brez menjalnika se morate zelo potruditi, da dosežete enak učinek.

 

7. Ali so motorji z gonilnimi pesti hrupni?

Motorji z gonilnikom v pestu so ponavadi tišji, medtem ko motorji z neposrednim pogonom zaradi svoje večje velikosti lahko povzročijo opaznejše zvoke. Motorji s srednjim pogonom vzpostavljajo ravnovesje med obema.

 

8. Ali prodajate vodoodporne motorje in motorje z zobniki?

Lahko nabavimo motorje z oznako IP. Kontaktirajte nas, da se pogovorimo o vašem projektu.

 

9. Ali prodajate motorje in motorje z zobniki, odporne na prah?

Lahko nabavimo motorje z oznako IP. Kontaktirajte nas, da se pogovorimo o vašem projektu.

 

10. Ali prodajate protieksplozijsko varne motorje in motorje z zobniki?

Morda bomo lahko pridobili motorje, ki so odporni proti eksploziji. Kontaktirajte nas, da se pogovorimo o vašem projektu.

 

11. Kako dobim nadomestni motor ali motor z reduktorjem za svoj izdelek?

Če ti'Odprli smo pokrov vaše opreme in našli naše ime na motorju'Nalepke priporočamo, da se najprej obrnete na proizvajalca vaše opreme. Verjetno je podjetje, ki je izdelalo vašo opremo, pri nas kupilo motor v veliki količini.

12. Koliko toplote lahko prenese motor ali motor z reduktorjem?

 

Številne spremenljivke igrajo vlogo pri toplotni toleranci motorja: koliko moči se uporablja za koliko časa, ali je v izdelek vgrajen ventilator za hlajenje, temperatura okolja. Naš inženir za motorje in motorje z zobniki je tukaj, da vam pomaga odgovoriti na to vprašanje, ko delate na vaši aplikaciji motorja.

 

13. Obrnite se na podjetje Xiamen Sunled Metal Manufacturing za posebne informacije o motorju z zobniki

 

Pri Xiamen Sunled Metal Manufacturing so naši strokovnjaki za motorje tukaj, da vas vodijo do idealnih rešitev električnega pogona za vašo edinstveno uporabo. Ne glede na to, ali potrebujete motor za povezavo z vašim obstoječim zobnikom ali potrebujete pomoč pri izdelavi motorja po meri za aplikacije, kot so medicinska oprema, oprema za izdelavo ledu, oprema za hrano in pijačo ter oprema za ravnanje z materialom, vam lahko pomagamo. Obrnite se na člana naše prodajne ekipe na 86-18064404836 ali se povežite z nami prek spleta.


PS: 

Koristen video, s katerim boste izvedeli več o motorju z zobniki:Osnove motorja z menjalnikom | Uvod v motorje z zobniki - YouTube

 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti