Klasifikacija planetnih reduktorjev

10-11-2023

Razvrstitev planetnih reduktorjev

Planetary gear reducer

Planetarni reduktorjipostajajo vse pogostejše v našem vsakdanjem življenju. Osnovno razumevanje planetnih reduktorjev je za nas postalo bistveno znanje. Danes bomo razpravljali o klasifikaciji planetnih reduktorjev.

 

Razvrščeno po velikosti moči:

Namen planetarnegamenjalniki zobnikovje zmanjšati hitrost in povečati navor. Glede na velikost moči lahko reduktorje planetnih zobnikov razdelimo v dve veliki kategoriji: reduktorje planetnih zobnikov visoke moči in reduktorje planetnih zobnikov majhne moči. Čeprav se morda zdi, da se razlikujeta le po velikosti, imata ti dve vrsti v resnici zelo različne funkcije, vsaka s svojimi edinstvenimi lastnostmi delovanja, in imata različne vloge v različnih napravah.

 

Razvrščeno glede na kot vhodne in izhodne gredi:

Ta klasifikacija vključuje reduktorje planetnih zobnikov pod pravim kotom in reduktorje planetnih zobnikov z vzporednimi osmi. Izhodna gred reduktorjev planetnih zobnikov z vzporedno osjo je lahko pravokotna na vhodno gred, medtem ko lahko reduktorji planetnih zobnikov pod pravim kotom dosežejo 360-stopinjski sklop brez mrtvih kotov.

 

Razvrščeno po načinu povezave:

Ta razvrstitev vključuje reduktorje planetnih zobnikov s krožno prirobnico in reduktorje planetnih zobnikov s kvadratnimi prirobnicami. Zagotavljanje različnih možnosti montaže ponuja strankam več izbire za aplikacije.

 

Razvrščeno glede na razporeditev zobnikov v planetnih reduktorjih:

Ta klasifikacija vključuje reduktorje planetnih zobnikov s čelnimi zobniki in reduktorje planetnih zobnikov s čelnimi zobniki. Planetarni reduktorji s čelnimi zobniki imajo višjo stroškovno učinkovitost in se običajno uporabljajo v mehansko preprostih napravah z enosmernim delovanjem, nizko hitrostjo in majhnimi obremenitvami. Po drugi strani pa so planetni reduktorji s spiralnimi zobniki dražji, vendar nudijo večjo natančnost, bolj gladko delovanje in nižji hrup.

 

Razvrščeno po številu stopenj v planetnih reduktorjih:

Pri razvrščanju po stopnjah obstajajo tri vrste: enostopenjska redukcija (običajno manj kot 10:1), dvostopenjska redukcija (običajno večja od 10:1 in manjša ali enaka 200:1) in tristopenjska redukcija ( nekatere znamke nimajo tretje stopnje, pri čemer največje razmerje zmanjšanja doseže 512:1, običajno razdeljeno na razmerja, večja od 100:1). Mikro planetarni reduktorji lahko dosežejo do pet stopenj, z največjim redukcijskim razmerjem 4592:1.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti