Prednost postopka brizganja kovin (MIM).

08-09-2023

Prednost postopka brizganja kovin (MIM).

metal injection molding


Brizganje kovin (MIM)je proizvodni proces, ki združuje vsestranskost brizganja plastike s trdnostjo in vzdržljivostjo kovine. V primerjavi z drugimi proizvodnimi postopki, kot je tradicionalna praškasta metalurgija, MIM ponuja številne prednosti.


Prvič, MIM omogoča izdelavo zapletenih oblik in lastnosti, ki bi jih bilo težko ali nemogoče doseči s tradicionalno prašno metalurgijo. To je zato, ker MIM uporablja fin kovinski prah, pomešan z vezivnim materialom, da ustvari surovino, ki jo je mogoče brizgati v zapletene oblike.


Drugič, MIM ponuja visoko natančnost in doslednost pri proizvodnji delov, kar zmanjšuje potrebo po sekundarnih operacijah, kot sta strojna obdelava ali končna obdelava. Posledica tega so nižji stroški in hitrejši proizvodni časi.


Tretjič, MIM lahko proizvaja dele z visoko trdnostjo in gostoto, ki so primerljivi s tistimi, ki jih proizvaja tradicionalna praškasta metalurgija. Zaradi tega je idealen za aplikacije v panogah, kot so vesoljska, medicinska in avtomobilska industrija.


Na splošno ponuja postopek brizganja kovin številne prednosti pred tradicionalno prašno metalurgijo in drugimi proizvodnimi postopki. Zaradi svoje zmožnosti izdelave zapletenih oblik, visoke natančnosti in doslednosti ter visoke trdnosti in gostote je priljubljena izbira za številne industrije.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti